This side up

2011

Gerrit Rietveld Academie, Glass Pavilion.

In collaboration with Emilia Bergmark.


A floor dividing the Glass Pavilion in two was installed

as a mirroring of the space.The lights of the space were

taken down and reinstalled on the floor, copying the lights

still installed in the ceiling.Transforming the pavilion into

two spaces a viewer could only detect the upper space

by physically moving and repositioning themselves

outside the Pavilion.

An constellation of objects was presented inside

the lower space of the pavilion. A slightly altered

version of the same presentation was repeated and

installed in the upper space creating a doubling effect.

The difference was only to be noticed when both

spaces was in sight of the viewer.


 

 

 



Exsamples of object.